Årets semester blir hemester!

Aftonbladet har idag en artikel i nätupplagan http://www.aftonbladet.se/wendela/ledig/article5382267.ab om att årets trend är semster i hemmet. Istället för at åka på dyra utlandssemestrar uppmanas vi att stanna hemma. Det finns flera förslag på aktiviteter på  hemmaplan, tex picknick, utflykter i staden eller besök på biblioteket.

Detta låter både miljövänligt, plånboksvänligt och sunt tycker jag. Ofta finns en semsterhets där det ibland låter som en tävling där det gäller att ha varit i flest länder eller att alla ska stila med sina sommarstugor på Gotland eller i Båstad. Varför inte upptäcka allt som finns nära? Många sommarstugesemestrat innebär en jämställdhetsfälla med extra mycket stress speciellt för barnfamiljer. Ofta är det kvinnan som får vara hemmets projektledare och packa ihop allt, handla mat, laga mat och städa stugan. Allt detta sker ofta under mer primitiva fomer än i vanliga fall då många somarstugor saknar bekväma faciliteter. Dessutom förutsätts många kunna samlas på en liten yta vare sig det rör sig om en båt eller sommarstuga. Förväntningarna på att ha roligt och umgås är skyhöga.

Därför låter hemester som något nyskapande och avstressande! Många kan väl hålla med om att det är som bäst hemma! Dessutom är artikeln om hemester en kul motvikt till den "snyftartikel" Aftonbladet publicerade för några dagar sedan om fattiga familjer som inte hade råd att resa bort under sommaren och barnen skulle få "balkongsemester" och spela TV-spel inomhus då föräldrarna inte hade råd med aktiviteter. Varför klaga när det finns hur mycket som helst för en billig kostnad? Många muséer har tagit bort éntreavgifterna, bada i hav eller sjö är kostnadsfritt och picknick behöver inte kosta mer än att äta hemma, 

Länge leve hemestern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0