Sveriges bäste bloggare har dött.

Det var under min föräldraledighet som jag började att regelbundet följa olika bloggar. I och med att jag ska bli hematolog (det vll säga specialist på blodsjukdomar) så sökte jag på bloggar som handlade om detta. Det var så jag fanns David Gottliebs blogg. Och vilken blogg.

I sjukvården där vi träffar idel nya patienter varje dag tror jag all sjukvårdspersonal vinner på att någon gång byta utgångspunkt och betrakta sjukvården från patientens synvinkel. David Gottliebs var en man som mitt i livet drabbades av ett diffust storcelligt B-cellslymfom. Ett aggressivt högmalignt lymfom där behandlingen från början gick bra och han trodde sig vara botad. När han sedan fick återfall efter ett halvår startade han sin blogg under sommaren 2008. Förutom att beskriva de behandlingar han får i sin kamp mot lymfomet skrev han artikelserien "Döden och hur man överlever den del 1 av 47" där han skrev om hur han ville bli bemött, om palliativ vård och sina tankar kring döden.
Även om David Gottliebs blogg handlar om obotlig sjukdom handlar inläggen också om hans optimism, tacksamhet inför livet och stoltheten över sin son. Hans känsla för humor syns i alla bilder och foton som illustrerar bloggen.
Det är med sorg jag idag läste att David Gottlieb gått bort den 30 oktober. Han blev bara 45 år gammal.
David Gottliebs blogg finns kvar på:http://david-gottlieb.blogspot.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0