Veckans hjälte på Hisingen.

De senaste veckorna har nyhetsrapporteringen om Hisingen (och Göteborg) handlat om bildbränder och upplopp. Totalt har 45 bilar satts i brand de senaste två veckorna och nu i natt eploderade en anlagd bomb i Biskopsgården.

Då är det extra viktigt att fokusera på de positiva händelser som väl inträffar. Något som berört mig extra mycket under veckan är den sexårige pojke som föll ut från ett fönster på sjätte våningen vid Brunnsbotorget, Backa, Hisingen. Flera människor på torget såg hur pojken hängde i armarna ut från fönstret. Polisen larmades och hann åka upp och ta sig in i lägenheten, men hann inte komma till pojkens rum innan hann ramlat. Under de minuter som pojken väl hängde ut från förnstret hann 37-årige Hossein Afshin uppmärksamma det hela och springa upp på ett entrétak och med fara för sitt eget liv ta emot pojken som fallit 17 meter. Pojken ligger inne en vecka för observation på barnsjukhuset, men verkar ha undkommit med en bruten arm och en bula på huvudet.

I GP:s artikel om Hossein Afshin framkommer att han är arbetslös. Om jag hade ett företag och behövde nyanställa hade försökt att headhunta honom direkt. Afshins insats visar på enorm reaktionsförmåga, uppfinningsrikedom och mod.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0