På väg mot en intensiv kursvecka

Nu under söndagkvällen har jag just packat resväskan. I morgon kl 07.07 bär det av med tåget från Göteborgs central till Kil för en kursvecka om ledarskap och gruppdynamik, en så kallad UGL-kurs. Kursen är en del av det så kallade ST utvecklingsprogrammet som studierektorskansliet på Sahlgrenska sjukhuset anordnar så att vi ST-läkare kan uppfylla Socialstyrelsens krav på kunskap inom ledarskap, handledning och förbättringskunskap. Kurskonceptet Utveckling- Grupp-Ledare (UGL-kurs) kommer ursprungligen från försvaret. Det ska bli en spännande vecka. Allt blir utmanande när det är så mycket som är oklart. I informationen om kursen står syfte och allmänt om gruppdynamik, men inget om vad kursen exakt kommer att innehålla. Det är också hemligt än så länge vilka de andra kursdeltagarna är.

Vad jag förstått hittills så blir det inga större fysiska strapatser, men många intensiva grupparbeten, utvärderingar och arbete långt in på kvällarna.
Så nu blir det en veckas uppehåll i min kliniska placering på mag- och tarmmedicin och istället blir det en intensiv kursvecka. Därefter en vecka på mag- och tarmmottagningen. Livet som ST-läkare är onekligen omväxlande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0